Popronde Havana Vrijdag 14 oktober 2016

Gepubliceerd op 6 oktober 2016.

POPRONDE TILBURG 2016

Na het succes van afgelopen jaren, doet Havana Tilburg ook dit jaar weer mee met de Popronde Tilburg 2016,  op vrijdagavond 14 oktober.

 

Jeangu Macrooy  (singer/songwriter/soul) zal om 20.15u en 21.00u optreden in Havana.

Jeangu Macrooy, een bijzondere stem, een bijzonder verhaal. Jeangu is geboren en getogen in de tropische warmte van Paramaribo. Zijn muzikale belangstelling werd aangewakkerd op jonge leeftijd, wat resulteerde in een inschrijving aan het conservatorium van Suriname.

Na twee jaar besloot Jeangu om zijn muzikale carrière voort te zetten aan de andere kant van de oceaan, in Nederland.

Luister hieronder naar zijn bijzondere stem:

 

popronde

 

NGHTSHFT  (Electronic/pop) zal om 22.15u optreden in Havana.

Als de zon onder gaat is het tijd voor NGHTSHFT: sexy synths, catchy beats, badpakken en spandex. Feest gegarandeerd!

“In 2012 Nghtshft wrote their biggest hit ever. Big music labels lost a lot of money because everybody only listened to Nghtshft after that. In 2042 the labels send a person back in time to prevent Nghtshft from writing this monster hit. Apparently this worked”

Algemene informatie POPRONDE!

Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. In 2016 strijkt Popronde neer in 40 steden: van Leeuwarden tot Middelburg, van Venlo tot Alkmaar en van Deventer tot Den Haag, geen stad is veilig! In elke stad treden op één avond circa 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op bij een twintigtal podia. De deelnemende podia zijn cafes, galeries, theatertjes, platenzaken, kerken en clubs in het centrum van een stad. Eén avond in het jaar zijn zij de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten en is het centrum het festivalterrein.

De Popronde is in elke stad gratis toegankelijk.

De Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied – buiten de mainstream om – in Nederland gebeurt. Van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum ‘n bass, van rock tot blues, bijna elk genre is vertegenwoordigd. Jaarlijks worden +- 135 bands uit de circa 1300 aanmeldingen geselecteerd. De Popronde is een showcasefestival en bevat zeker geen wedstrijdelement!

Het publiek kan gewapend met een programmaboekje van act naar act ‘zappen’. De bands die spelen zijn afkomstig uit heel Nederland en krijgen middels de Popronde de mogelijkheid zich te presenteren voor publiek, pers en programmeurs van plaatselijke podia en festivals. Popronde is een kweekvijver en het festival is een opstap naar zalen en festivals buiten de eigen regio, naar een groter publiek en naar een mooie carriere in de muziekbusiness. Voorbeelden van deelnemers uit het verleden die het ver hebben geschopt: Racoon, De Staat, Handsome Poets, Marike Jager, Dotan, Chef’ Special, Go Back to the Zoo, John Coffey, Blaudzun, Mister & Mississippi, Case Mayfield, Rondé, Roosbeef, Kensington, The Brahms, Pauw, Lucky Fonz III en Haevn.

De Popronde speelt in op de afnemende speelmogelijkheden voor bands. Het is voor beginnende bands – hoe goed ook – vaak moeilijk om buiten hun eigen regio optredens te regelen en publiek te trekken. De opzet van Popronde – veel spannende bands op aantrekkelijke locaties en ook nog eens gratis toegankelijk –  weet wel publiek te trekken en aandacht te genereren voor (nog onbekende) bands.

Middels de Popronde touren deze talentvolle acts door heel Nederland, bouwen hun naam op, breiden hun netwerk uit en bereiken zodoende veel – voor hun – nieuw publiek.

 

De Popronde vindt plaats in een circuit van laagdrempelige locaties die onderling verschillen qua grootte en sfeer. Daardoor kan men op 1 avond, gratis, veel bands checken. Daarbij ligt het accent niet op “namen of trekkers”, maar op een divers, veelzijdig en kwalitatief goed programma. Op deze wijze wordt het voor publiek aantrekkelijk nieuwe bands te ontdekken in eigen stad bij podia – die normaliter niet of nauwelijks programmeren – op onderlinge loopafstand in sfeervolle setting.