Opstoet 2018

zondag 11 februari 2018 vanaf 12:30 uur.

Opstoet 2018

 tot 17:00 uur

De route van d’n Opstoet is dit jaar vooralsnog niet gewijzigd. De route van de Tilburgse optocht loopt al jaren vanaf de Piushaven, via de Sint Josephstraat richting Korte Heuvel en gaat via het Piusplein en Paleisring tot aan de Oude Markt. Daarna draait de stoet rechtsaf de Heuvelstraat in en dan linksaf de Willem II straat in tot aan de Spoorlaan. Daar gaat de stoet rechtsaf en dan eindigt de stoet traditiegetrouw op de Heuvel. Dit jaar voor de derde keer met een grootse inhaal van de deelnemers op de Heuvelring.

Doe zelf mee met de optocht!
Heb je jezelf, je groepje of je wagen al ingeschreven voor het grootste evenement van Carnaval in Kruikenstad? Ga naar de inschrijfpagina en schrijf je snel in voor d’n Opstoet. Deelname is gratis!

Tribunes langs de route van d’n Opstoet
Er komen dit jaar opnieuw tribunes langs de route te staan. Deze zijn te vinden bij de finish op de Heuvelring. Ongeveer ter hoogte van MIDI Tilburg. Gezien de verwachte drukte kan het best zijn dat deze snel vol zitten, maar wees gerust; langs de hele route is plek genoeg om te kijken!

Rolstoelplaatsen
Er zijn speciale plaatsen geregeld voor de mindervalide toeschouwers van d’n Opstoet. Voor de Gallery, op de Heuvelring, wordt met dranghekken een speciaal vak gecreëerd voor rolstoelen. Er is hier beperkte capaciteit.

Defilé 
De Prinsewagen zal vanuit de St. Josephstraat weer voorop rijden en dan stoppen op de Paleisring om het Defilé af te nemen. De horeca hier heeft weer alles uit de kast getrokken om er in samenwerking met Carnavalsstichting Tilburg een mooi feest van te maken. DJ Maurice gaat de feestelijkheden voor met gezellige muziek en de Prins en zijn gevolg begroeten de deelnemers vanuit de Kiosk langs de route. Daarna zal de Prinsewagen weer achteraan de stoet aansluiten. De horeca op de Paleisring heeft een speciaal Defiléfeest tijdens en na d’n Opstoet georganiseerd.

Finishfeest: Et Othaol
De deelnemers van D’n Opstoet worden feestelijk onthaald aan het eind van de route. In samenwerking met diverse verenigingen en horeca heeft Carnavalsstichting Tilburg alle ingrediënten verzameld om een groot feest te gaan bouwen. Toeschouwers hebben vanaf de overdekte en tribunes goed uitzicht over de stoet en kunnen de deelnemers feestelijk onthalen. Verschillende bars aan Et Onthaol zorgen dat zowel deelnemers als toeschouwers nooit droog hoeven komen te staan. Tenslotte zal een DJ de festiviteiten bijstaan met een groot aantal goede carnavalskrakers! Zien we jou ook terug bij Et Onthaol om er samen met de deelnemers een groot feest van te maken?

Prijsuitreiking van d’n Opstoet om 17.00 uur
De vertrektijd is 12.30 uur. Dit om jury en organisatie iets meer tijd te geven de prijsuitreiking om 17.00 uur plaats te kunnen laten hebben. De prijsuitreiking vindt plaats op de Heuvel.